Rolugro

Sponsoren zijn belangrijk voor het bestaan van onze volleybalvereniging. Zo ook Rolugro Pitch & Equipment.

Vlak voordat het drukke seizoen voor zijn kunstgrasbedrijf aanbreekt, maakt Rob “Antonnie Dakantochnie” Oude Luttikhuis even tijd om zijn bedrijf voor te stellen.

Voordat Rob in het kunstgras rolde, was hij bij Hameland Hacron 10 jaar als ‘groenman’ verantwoordelijk voor het in conditie houden van Nederlandse en Duitse voetbalvelden. Een race tegen de klok, want, zo zegt hij: “Vaak organiseren clubs in mei of juni nog een laatste toernooi voor de zomerstop, terwijl hoofdtrainers in augustus alweer willen trainen. Je hebt dus 6 à 8 weken om het gras weer in optimale conditie te krijgen. En terwijl het in de zomerstop vaak warm is, wordt het gras niet zelden aan het begin van een nieuw seizoen alweer geteisterd door herfstweer. Dat zijn natuurlijk geen ideale omstandigheden voor natuurgras. Steeds meer verenigingen zochten daarom hun toevlucht tot kunstgras. Maar dat vergt wel een andere manier van onderhoud. Daarom ontwikkelde ik in mijn vrije tijd de Bristly Power, een machine waarmee het onderhoud van kunstgrasvelden 3x sneller kan. Dat leidde in 2006 uiteindelijk tot de oprichting van Rolugro, waar ik in 2010 volledig ben ingestapt. Inmiddels hebben mijn vrouw en ik 3 vaste medewerkers in dienst, in de zomermaanden aangevuld met ZZP’ers en vakantiekrachten.

“De toepassingsmogelijkheden van kunstgras zijn breed,” vertelt Rob enthousiast terwijl hij rondloopt in de mooie showroom aan de N18 in Groenlo. “Naast voetbalvelden leggen we bijvoorbeeld ook multifunctionele sport- en speelvelden aan, waarop je -behalve voetballen- ook kunt handballen, hockeyen en zelfs, als je er een paar palen en een net in zet, volleyballen. Er ligt een strook asfalt omheen die in de wintermaanden onder water gezet kan worden om er te schaatsen.”

In de competitieve kunstgras-branche moet Rob het hebben van mond-tot-mond reclame. In Rolugro’s 10-jarig bestaan heeft het Rob, zowel letterlijk als figuurlijk, ver gebracht. Zo voorzag hij niet alleen het Cambuur-voetbalstadion van kunstgras; ook Zenith Sint Petersburg vroeg op aanwijzing van Cambuur om zijn advies. Maar, zo trots als Rob is op deze grote namen, zo blij is hij ook met de lokale voetbalvelden die hij onder andere in Markelo, Lichtenvoorde, Winterswijk en Groenlo van zijn kunstgras voorzag.

“Tevens verzorgen we steeds vaker landscaping kunstgras in particuliere tuinen. Omdat het kunstgras steeds zachter is, niet van echt te onderscheiden, weinig onderhoud nodig heeft en bovendien snel droogt na een regenbui, is het ideaal voor jonge gezinnen.”

Rolugro maakt multifunctionele kunstgras sport- en speelvelden, indoor kunstgrasvelden, kunstgrassportvelden en kunstgrastuinen, evenals de machines voor het onderhoud ervan.